Over ons

Wie zijn wij?
Annelore en Joppe hebben in 2010 Het honingbeertje uit de grond gestampt. Tot op heden leiden zij alles in goede banen en zorgen er voor dat er kwalitatieve opvang wordt aangeboden. Dit doen ze uiteraard samen met hun teams!

  • Begeleidster Annelore is verpleegkundige van opleiding en heeft eerst elders ervaring opgedaan alvorens met Het Honingbeertje van start te gaan. Annelore vliegt een beetje van hier naar daar en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. Dit doet ze samen met Joppe. Joppe zorgt elke dag voor een heerlijk verse maaltijd en houdt zich bezig met al de administratieve taken. Soms kan Joppe het toch niet laten om mee te komen spelen met de kindjes.
  • Liesbet (vanaf 2015) is de verantwoordelijke.
  • Silke (sep 2023) en Laura (nov 2022) zijn beide afgestudeerd in de richting 7e jaar kinderzorg. Ze hebben een hart voor kinderen en dat merk je aan hun werking. Geen opdracht of taak is hen teveel. Ze zullen altijd hun uiterste best doen om de kindjes een aangename tijd te bezorgen.
  • Elien (vanaf jan 2021) heeft stage bij ons gedaan en na even elders te hebben gewerkt, heeft zij ons team vervoegd. Met de nodige zorg begeleidt zij de kinderen en zorgt steeds voor een leuke tijd met de kinderen!
  • Lies(sept 2022) 
  • Kelly (sept 2023) is kleuterjuf en komt al met een rugzakje met ervaring :)
  • Melissa ( juni 2023) heeft al jaren ervaring opgedaan in een andere opvang als kinderbegeleidster en brengt haar liefde voor kinderen mee!
Wat doen wij?

Wij hebben twee groepen in 'Het honingbeertje'. Enerzijds hebben we de kruipertjes en de allerkleinsten. Anderzijds hebben we de "grote" kindjes.

Bij de baby's zijn wij extra waakzaam en is “zorgen voor” ons doel. Uiteraard is het meer dan enkel flesjes geven en een pamper vervangen. Knuffelen, troosten, lachen, kijken en spelen staan steevast op het programma!
Met de kruipertjes gaan we samen op ontdekkingsreis. In onze gezellige speel- en leefruimte zorgen we voor leuke activiteiten en aangepast speelgoed zodat elk kind zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. We proberen om zoveel mogelijk de motorische, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling te stimuleren. Dit doen we met behulp van speelgoed maar ook door boekjes te lezen en liedjes te zingen. Een massage valt ook wel in de smaak!  We maken zelf veel materiaal voor onze activiteiten en vooral met recycleerbare materialen of loose parts. Af en toe gaan we de uitdaging aan om een knutselwerkje te laten maken door de kinderen. Het resultaat is niet het belangrijkste maar de weg ernaartoe is het mooiste.  Dit vooral wanneer er feestdagen in het vooruitzicht zijn (moeder- en vaderdag, Kerstmis, Pasen, Sinterklaas,..)

Bij de grootsten van Het honingbeertje hebben we de taak om ze al een beetje klaar te stomen voor de kleuterklas. We maken knutselwerkjes, lezen verhaaltjes, we proberen zelfs al tot tien te tellen. Ook heel belangrijk is de zindelijkheid. Met heel veel geduld proberen we deze "grote kindjes" zo zelfstandig mogelijk naar school te sturen… aankleden, handjes wassen, eten, opruimen, … ze leren het allemaal op een speelse wijze. Uiteraard zijn ze nog net dat ietsje kleiner dan een kleutertje, waardoor het zeker niet heel de tijd leren is. We gaan heel veel naar buiten, fietsen, stoepkrijt, bellenblaas zijn altijd binnen handbereik en in de zomer hebben we zelfs een mini springkasteel!Het honingbeertje' staat onder toezicht van Kind & Gezin, dat strenge normen oplegt voor begeleiding en infrastructuur.

Schoentjes Honingbeertje
© 2009-2024 Het Honingbeertje Averbode | Site: Webstylers