Een dagje honingberen

Openingsuren

Ons kinderdagverblijf gaat open vanaf 07.00u en sluit de deuren om 18.00u.
 
Welkom
Om 9u maken we Gonnie (onze crèchemascotte) wakker. Zij vertelt wat we die dag gaan doen en luistert naar de verhalen van de kinderen. Sinds september 2018 heeft Gonnie een vriendje gekregen, Gijsje. Na het ochtendritueel begint de dag. Met een liedje maken we onze twee vriendjes wakker. Iedereen in de kring krijgt van hen een zoen en een knuffel. Dan gaat de doos open met de foto's van de kinderen. Deze komen aan het rad te hangen en met een liedje kiezen we het kindje van de dag. Dit kindje mag die dag de washandjes en de slabbetjes uitdelen en ophalen, het boek uitkiezen dat we samen lezen en veel meer.

Image result for gonnie       

Maaltijden
Voor de kinderen wordt er vers eten bereid in het kinderdagverblijf. De menu wordt dagelijks meegedeeld in het mailtje.
  • 10u tussendoortje: soep, yoghurt of rijstwafel, versgemaakte smoothie, cracotte,..
  • middagmaal: heel gevarieerde maaltijden. pasta, couscous, rijst, patatjes met groenten. Daarbij vis, vlees of een vervanger zoals kikkererwten of bonen of vegetarische burger
  • 4-uurtje: fruit en een boterham (hier kunnen traktaties van de jarigen gegeven worden)
Spelen maar! 
Tussen de maaltijden door worden er activiteiten gepland, deze hangen af van het weer en waar de kindjes aanleiding toe geven. We knutselen, maken of beluisteren muziek, doen aan ontspanning en relaxatie, koken, tuinieren, voederen de dieren, of leven ons uit op een zelfgemaakt hindernissenparcours,.. (meer uitleg onder 'kwaliteit en veiligheid')

Op ieders ritme worden er slaapmomenten voorzien.
 
Een eigen stekje

Slapen in Het HoningbeertjeIn 'Het honingbeertje' heeft elk kindje zijn eigen bed. De lakens worden wekelijks verschoond.

Luiers en verzorgingsproducten
Deze zitten in de maandprijs inbegrepen. Wij  staan open om wasbare luiers te gebruiken. Deze dienen van thuis meegebracht te worden.
Basisverzorgingsproducten zoals natte doekjes, Dermocrem, thermometer, EHBOmateriaal, bodylotion worden door de crèche aangeboden. Als er specifieke producten nodig zijn, dienen deze ook meegebracht te worden.


Dag vriendjes!

Als de dag bijna ten einde loopt, mogen de kinderen nog spelen tot mama of/en papa hen komen halen!
We hechten veel belang aan de communicatie met de ouders. Een babbeltje aan de deur en voor een gedetailleerd verslag, krijgen zij een heen- en weermailtje.


© 2009-2021 Het Honingbeertje Averbode | Site: Webstylers